Activiteiten

11/08/2019

Poëziewandeling (Houthalen)

Wanneer: 11/08/2019
Tijd: 14u
Prijs: gratis deelname!
Locatie: bezoekerscentrum Hengelhoef, Hengelhoefdreef 6, Houthalen
Poëziewandeling (tegen dementie) in Hengelhoef
Wegdromen onder de lindeboom, de vierhonderjarige eik ‘voelen’ en haar eeuwenoude verhalen beluisteren in de wind, de zonnestralen op je huid, het gekakel van de kippen, het geblaat van de schapen, het gezoem van de honingbijen, de schittering van de goudvissen die per ongeluk in de poel verzeilden en het daar leuk vinden.... Allemaal prachtige ervaringen die je kan opdoen in het natuurgebied "Hengelhoef", gelegen in Houthalen-Helchteren, het hart van Limburg.


Na het succes van vorig jaar organiseren Limburgs Landschap, het Willemsfonds Houthalen-Helchteren en ‘’Wandeling tegen dementie’ opnieuw een poëziewandeling. Bij het luisteren naar prachtige oude en moderne natuurgedichten, en het bewonderen van meerdere panelen met treffende poëzie, kan je zelf meewerken aan een ‘oneindig natuurgedicht’ of je eigen verzen verstoppen in een ‘wensfles’, in de hoop dat al je natuur- (en andere) dromen uitkomen!

Dezelfde dag wordt er in Hengelhoef ook gewandeld ‘Tegen Dementie’. ‘Wandeling Tegen Dementie’ organiseert in het natuurgebied Hengelhoef vanaf 9 uur een bewegwijzerde wandeling van ongeveer 9 km met hapjes en tapjes (deelnameprijs: 15 euro voor volwassenen, en 7 euro voor kinderen t.e.m. 12 jaar). Het parcours start in zaal Kempengalm, Nieuwe Kempen 52 in Genk. De volledige opbrengst van deze activiteit voor het goede doel gaat naar het "Alzheimer Research Center van de KU Leuven". De poëziewandeling volgt een deel van het traject van de Wandeling tegen Dementie. Bepaalde gedichten gaan dus ook over het thema.


Praktisch
De poëziewandeling vindt plaats op zondag 11 augustus 2019, en vertrekt om 14 uur aan het bezoekerscentrum van het Limburgs Landschap, Hengelhoefdreef 6 Houthalen. Deelnemen is gratis. Wandelroute: 3 km. Je kan kiezen om de wandeling op eigen houtje te doen of onder begeleiding.
Meer info: www.limburgs-landschap.be, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 51

stardekk ×