Hengelhoef - Openingsuren

Bezoekerscentrum Hengelhoef in Houthalen-Helchteren is dé uitvalsbasis om natuurgebied Hengelhoef en de nabijgelegen heidegebieden Teut en Ten Haagdoornheide (ANB) te verkennen. In en rond het bezoekerscentrum, een gerenoveerd kempisch vakwerkhuis, beleef je het vroegere leven op de heide. Geniet van een (h)eerlijk drankje in een natuurlijk kader! Maandelijks worden er verschillende 'natuurleuke' activiteiten georganiseerd. Bovendien kan je vanuit het bezoekerscentrum starten met verschillende wandelroutes.

Nieuwe openingsuren in 2018!

Het bezoekerscentrum Hengelhoef van Limburgs Landschap vzw is open tijdens wandelingen en activiteiten van 13u30 tot 17u30.

Vanaf 21 maart tot 31 oktober is het eveneens open op woensdag, donderdag, vrijdag en zondagnamiddag. Telkens van 13u30 tot 17u30. In juli en augustus is het ook open op dinsdagnamiddag.

Adres bezoekerscentrum 
Het bezoekerscentrum ligt vlak bij de afrit 30 van de E314 (Park Midden-Limburg, Hengelhoefdreef 6, Houthalen-Oost). Naast de Donderslagweg (N726) duidt een bord van Limburgs Landschap vzw precies aan waar je moet zijn. Er is ruime parking voorzien (vlakbij het wit kasteeltje).

 

Met de fiets?

Fietsknooppunt 74 is het dichtstbij.

Het bezoekerscentrum is ook een fietscafé.

 

Hier vind je alvast enkele sfeerfoto’s van de site in Hengelhoef. 

 Graag willen wij de provincie Limburg bedanken voor hun steun. stardekk ×