Hengelhoef - Openingsuren

Bezoekerscentrum Hengelhoef in Houthalen-Helchterenis dé uitvalsbasis om natuurgebied Hengelhoef en de nabijgelegen heidegebieden Teut en Ten Haagdoornheide (ANB) te verkennen. In en rond het bezoekerscentrum, een gerenoveerd kempisch vakwerkhuis, beleef je het vroegere leven op de heide. Geniet van een (h)eerlijk drankje in een natuurlijk kader! Maandelijks worden er verschillende 'natuurleuke' activiteiten georganiseerd. Bovendien kan je vanuit het bezoekerscentrum starten met verschillende wandelroutes.

Openingsuren: Bezoekerscentrum Hengelhoef van Limburgs Landschap vzw is open tijdens wandelingen en activiteiten van 13u30 tot 17u30.

Vanaf 1 april tot 31 oktober is het eveneens open op woensdag, donderdag, vrijdag en zondagnamiddag. Telkens van 13u30 tot 17u30. In juli en augustus is het ook open op dinsdagnamiddag.

EXTRA openingsuren in december 2017! 

Vanaf woensdag 13 december (tot en met 29 december) zijn we open op: woensdag, donderdag, en vrijdag. Telkens van 13u30 tot 17u30. 

In 2018 zijn we open vanaf woensdag 21 maart! 

Adres: Het bezoekerscentrum ligt vlak bij de afrit 30 van de E314 (Park Midden-Limburg, Hengelhoefdreef 6, Houthalen-Oost). Naast de Donderslagweg (N726) duidt een bord van Limburgs Landschap vzw precies aan waar je moet zijn. Er is ruime parking voorzien (vlakbij het wit kasteeltje).

Kom je met de fiets? 
Het centrum is gelegen tussen fietsknooppunten 74 en 75.

Het bezoekerscentrum is ook een fietscafé.

 

Hier vind je alvast enkele sfeerfoto’s van de site in Hengelhoef. 

 Graag willen wij de provincie Limburg bedanken voor hun steun. stardekk ×