Hengelhoef - Voor gezinnen...

Beleef het speelgroen, de heide- en insectentuin, de imkerij, de schapenstal, de tentoonstellingsruimte, enz. Gezinnen met kinderen komen in en rond het bezoekerscentrum Hengelhoef het ganse jaar door aan hun trekken. Hoe?Doe mee aan een activiteit

Limburgs Landschap vzw organiseert maandelijks verschillende ’natuurleuke’ activiteiten, zowel in Hengelhoef als in onze andere natuurgebieden. Iedereen is van harte welkom! 


Word natuurtalent!

Kom naar een ‘natuurtalentenjacht’. Per activiteit ontvang je een stempel op je spaarkaart. Drie stempels staan gelijk aan een volle kaart. Je ontvangt dan een ‘natuurtalent diploma’, samen met een kleine verrassing. Bovendien maken alle ‘natuurtalenten’ opnieuw kans op een fantastische natuurreisje… Kijk snel naar de activiteitenkalender. 

Trek er op uit!

> Volg één van de wandelroutes
> Ontleen het Regenboogpad

Wist je dat je de kleuren van de regenboog echt kan beleven? Je kan ze niet enkel zien, maar ook ruiken, voelen en zelfs proeven!

Met de ‘Het Regenboogpad’-tas kan je met je gezin op stap. Samen bouw je de uit elkaar gespatte regenboog terug op. Tijdens je tocht ga je langs de 7 kleuren langs en ontdek je niet alleen je eigen zintuigen, maar kom je ook meer te weten over die van insecten. Hoe zien vliegen de wereld? Welke geur hoort bij de kleur geel? Wat voel je in het voeldoosje? Als zintuigen uitgeschakeld worden, beseffen we pas echt hoe belangrijk ze zijn ...
Door bij iedere kleur stil te staan en de opdrachten goed uit te voeren, wordt de regenboog, kleur voor kleur, hersteld. Als je in je missie slaagt, ontdek je een kleurrijke verrassing!

Kostprijs:

5 euro*/gezin (4 euro*/gezin voor leden).
*Vanaf het 2e kind komt er telkens 1 euro per kind bij.
Wandelafstand: 3 km
Duur: 1,5 à 2 uur

Wil je er zeker van zijn dat de ’Regenboogpad’-tas nog niet uitgeleend is? Reserveer ze dan tijdens de kantooruren via 011 53 02 50 of stuur een mailtje naar patricia.willems@limburgs-landschap.be

Het natuureducatief project ‘Het Regenboogpad’ is een realisatie van de drie natuurverenigingen Werkgroep Isis vzw, Orchis vzw en Limburgs Landschap vzw.

stardekk ×