Nieuws - maart 2014

06/03/2014

Bedankt, vrijwilligers!


bekijk nieuwsbericht

07/03/2014

Cursus ’Natuur betrapt in het Kempen-Broek’

Kijk jij ook graag naar planten en dieren? Ontdek je graag wat er leeft in de natuur? Zou je graag je steentje bijdragen bij het in kaart brengen van planten en dieren, maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.
bekijk nieuwsbericht

19/03/2014

Zwerfvuil aan banden langs de Maas

Dit weekend vindt in heel wat gemeentes de Straat.net actie plaats. Verenigingen, jeugdbewegingen en families trekken dan de straat op om zwerfvuil op te rapen. In onze natuurgebieden aan de Maas stroomt ook jaarlijks massa’s vuil aan. Verschillende groepen gaan daar vrijdag, zaterdag en zondag aan de slag.
Wil je ook de handen uit de mouwen steken? Zaterdag 22 maart kan je in natuurgebied Hochter-Bampd in Lanaken meehelpen. Afspraak om 10 uur aan de kruising van de Kupweg en de Geulerweg. Geef een seintje aan Marjolijn Heuvelman als je erbij kan zijn! (0495/566447 mheuvelman@hotmail.be) Zij voorziet dan voldoende lekkers voor tussendoor!

 


bekijk nieuwsbericht

20/03/2014

Broedseizoen bijna van start in Negenoord!

Je hebt het wellicht al gehoord. De vogels zijn weer volop aan het fluiten en binnenkort, niet alleen in mei, leggen alle vogels een ei.
Ook in natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd is dit het geval. Om de zeldzame soorten die in het gebied broeden of een broedpoging zouden wagen, alle rust te geven, wordt het niet geasfalteerde smalle pad afgesloten van 1 april tot zeker 1 juli. Het pad loopt tussen de grote plas Negenoord-West en de kleine plassen in richting de zomerdijk en terp.
Wie de zomerdijk of terp wil bereiken, kan dit doen door de groene route te volgen via het geasfalteerde pad.
We vragen je ook om zeker je hond aangelijnd te houden in het ganse gebied.
Voor wie toch zijn hond wil laten loslopen, is een speciale hondenlosloopzone voorzien tussen de plas Negenoord-West en de Boyenweg.
Voor de exacte aanduiding en zonering kan je terecht op de infoborden aan de ingangen van het natuurgebied.
De natuur dankt je!


bekijk nieuwsbericht

24/03/2014

Hengelhoef herleeft


bekijk nieuwsbericht
stardekk ×