Nieuws - april 2014

01/04/2014

Minister gestart met inhaalbeweging erkenning natuurgebieden

Zolder, 1/04/2014: Eind maart tekende Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege de erkenning goed van twee natuurgebieden van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw. Alles samen goed voor zo’n 68 ha 46a 06 ca bijkomende natuur. De natuurvereniging hoopt nu stilletjes dat ook zo’n 180 ha natuur langs de Grensmaas binnenkort erkend wordt.
bekijk nieuwsbericht

16/04/2014

Natuurgebied Bolderberg in een nieuw kleedje

Het afgelopen jaar liet natuurvereniging Limburgs Landschap vzw verschillende werken uitvoeren in natuurgebied Bolderberg. Deze zorgden er voor dat het gebied vrij open blijft en de zeldzame heide- en moerasvegetatie in het hart van De Wijers in stand wordt gehouden. Zo kunnen jong en oud blijven genieten van het panorama over de heide en de vijvers van Terlaemen. Na deze natuurinrichtingswerken, is het nu ook de beurt aan de infrastructuur van het gebied. Dit is mogelijk dankzij de financiële steun van het project Quickwin De Wijers van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).
bekijk nieuwsbericht

29/04/2014

Negenoord-Kerkeweerd erkend als natuurreservaat

Als paascadeautje ontvingen we het goede nieuws dat de minister de aanvraag tot erkenning als natuurreservaat en het bijhorende beheerplan van het gebied goedgekeurd heeft.
bekijk nieuwsbericht
stardekk ×