Nieuws - augustus 2013

06/08/2013

Zeldzame veldkrekel in natuurgebied Hochter Bampd-Herbricht

LANAKEN: Voor het tweede jaar op rij vond Limburgs Landschap vzw veldkrekel in natuurgebied Hochterbampd-Herbricht langs de Grensmaas in Lanaken. Vorig jaar bleef het bij een exemplaar en werd er wegens tijdgebrek niet verder gezocht. Dit jaar bleek er als het ware een ruime populatie aanwezig te zijn. De waarneming is bijzonder, want naast een nieuwe vindplaats, is het ook de eerste vindplaats langs de Maas. Met de soort gaat het niet zo goed in Vlaanderen. Het Rivierpark Maasvallei biedt meer kansen voor verspreiding van de soort.
bekijk nieuwsbericht

09/08/2013

Limburgs Landschap vzw werft aan

Limburgs Landschap vzw beheert meer dan 2300 ha natuur. In onze natuurgebieden beschermen, beheren en herstellen we het Limburgs natuur- en cultuurhistorisch erfgoed.
Voor haar stelplaats Midden-Zuid Limburg in Heusden-Zolder, is de organisatie op korte termijn op zoek naar een voltijdse terreinwerker.
bekijk nieuwsbericht

13/08/2013

Vergroting leefgebied boomkikker en grauwe klauwier in natuurgebied ‘t Hasselterbroek

BREE: In natuurgebied ’t Hasselterbroek, vlakbij het Stamprooierbroek, op de grens van de gemeente Kinrooi en Bree werd de afgelopen maanden het bestaande begrazingsraster uitgebreid met 2,5 km. Op maandag 12 augustus werd het begrazingsraster plechtig ingehuldigd in het bij zijn van Rik Hertogs, schepen van Leefmilieu van de gemeente Bree, en Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Leefmilieu. Door het begrazingsraster met Gallowayrunderen en Konikpaarden wil natuurvereniging Limburgs Landschap vzw het leefgebied voor de boomkikker en grauwe klauwier vergroten en verbeteren.
bekijk nieuwsbericht

23/08/2013

Zondag 25 augustus: Speuren in Rivierpark Maasvallei

Je kan op deze dag het RivierPark al wandelend, fietsend of vanop het water beleven. Alle partners die samenwerken in het RivierPark, zorgen voor een feestweide waar van alles te beleven valt. Laat je verrassen door muzikale acts, openluchttheater, avontuurlijke animatie en hapjes en tapjes in ‘couleur locale’ !
Dit van oorspong Belgische project gaat in de toekomst ook in Nederland een vervolg vinden. Het grensoverschrijdende karakter van dit project mag dus nu al uniek genoemd worden.

Lees verder voor de oplossing van het sporenspel.
bekijk nieuwsbericht

24/08/2013

Nacht van de Vleermuis: Help! Vleermuizen in het Domherenhuis!

Vleermuizen: ze verwonderen iedereen maar roepen ook angst op. Ze vliegen in je haar, drinken bloed en zijn bodes van de duivel. Of is dat maar bijgeloof?
Kom op zaterdagavond 24 augustus naar het Domherenhuis en ontdek het!
bekijk nieuwsbericht
stardekk ×