Nieuws - oktober 2013

03/10/2013

Limburgs Landschap vzw herstelt heide Bolderberg

Heusden-Zolder: Afgelopen jaar vonden er op en rond natuurgebied Bolderberg heel wat werken plaats in het kader van het Europese Life+ project 3WatEr. Tussen oktober en november vinden de laatste grote werkzaamheden plaats in het gebied. Met deze werken wil natuurvereniging Limburgs Landschap vzw ervoor zorgen dat het Europees beschermde heidelandschap hersteld wordt en dat het vergezicht vanop het befaamde uitkijkpunt bij de Kluis nog verbetert.
bekijk nieuwsbericht

18/10/2013

Wat een Week van het Bos!


Supporter mee voor de natuur! Dat is het thema van ‘Week van het Bos 2013’, die loopt van 13 tot 20 oktober. In heel Vlaanderen kun je deelnemen aan meer dan 1000 activiteiten en supporteren voor onze natuurdoelen. 

 


bekijk nieuwsbericht

24/10/2013

22 hectare natuur aangekocht in Diepenbeek

Sedert 15 oktober is natuurvereniging Limburgs Landschap vzw de trotse nieuwe eigenaar van het ongeveer 22 hectare grote water-en moerasgebied “De Caetswijers” in Diepenbeek.
bekijk nieuwsbericht

28/10/2013

180 scoutsjongeren helpen natuurgebied Bolderberg

Zaterdag 26 oktober kwamen zo’n 180 scoutsleden van Scouts Bolderberg de handen uit de mouwen steken in natuurgebied Bolderberg. In dit gebied werkt natuurvereniging Limburgs Landschap vzw de afgelopen jaren aan het herstel van het het Europees beschermde heidelandschap via het Europese Life-plus project 3Water. De scouts verwijderde een groot deel van de zaailingen van de exotische Amerikaanse vogelkers in het gebied
bekijk nieuwsbericht

30/10/2013

Ballewijer 100% zeker natuur!

In oktober kon natuurvereniging Limburgs Landschap vzw naast de aankoop van 22 hectare vijvercomplex in Diepenbeek ook een stuk natuur in Zonhoven vrijwaren voor de toekomst. Al 19 jaar beheerde Limburgs Landschap vzw zo’n 12 ha in de Ballewijer via een huurovereenkomst met een particulier. Ondanks deze overeenkomst, bestond de mogelijkheid dat deze overeenkomst niet langer verlengd zou worden en het natuurgebied verkocht zou worden aan derden. Gelukkig heeft de eigenaar toch verkocht aan Limburgs Landschap vzw. Nu is Limburgs Landschap vzw gerust en is het voor de omwonenden zeker: dit prachtig stuk natuur blijft natuur!
bekijk nieuwsbericht
stardekk ×