terug naar overzicht

Nieuws april 2013

02/04/2013

Nieuws uit Hengelhoef!

Vanaf april is ons bezoekerscentrum ook tijdens de week open. Dit jaar zijn er weer tal van nieuwe belevenissen: bezoek de bijen expo in de imkerij, bekijk de schattige lammetjes in de schapenstal, ga op pad met Het Regenboogpad of geniet gewoon van een (h)eerlijk drankje met zicht op de boomgaard en de ecologische volkstuintjes.
Ondertussen wordt er stevig gewerkt aan een vlinder- en insectentuin met poel en plaggenhut. Zo kan je het leven op de heide binnenkort nog beter beleven…

Verder kan je in het bezoekerscentrum ook de tijdelijke tentoonstelling: ‘Het landschap herschapen’, bezoeken, een realisatie van NEC De Vroente: in vele (natuur)gebieden wordt begrazing door natuurlijk wild zoals konijnen en reeën uitgevoerd. Ook gedomesticeerde grazers kunnen worden ingezet om in een afgerasterd gebied of onder hoede van een herder te grazen en een meer natuurlijk ecosysteem te ontwikkelen. Ging het vroeger om producten van het vee (vlees, huiden, melk, wol, mest) als einddoel, nu gaat het om het beheren van natuur- en landschappen als productiedoel. Daarnaast zijn er nog een aantal foto’s en verrassende weetjes over de herder met zijn schapen. De expo huist in Hengelhoef tot november en is gratis te bezoeken.
Op zondag 19 mei worden de schapen in Hengelhoef geschoren. Je ziet de schaapscheerder dan live aan het werk…

In Hengelhoef kan je trouwens deelnemen aan heel wat b(l)oeiende activiteiten voor jong en oud. Kijk snel onder ’activiteiten’ voor een compleet overzicht. 


Bekijk hier de openingsuren en het adres

stardekk ×