terug naar overzicht

Nieuws april 2013

24/04/2013

Bellen voor meer Limburgse natuur levert centen op!

Sinds september vorig jaar is ‘De Unieke riviernatuur aan de Maas’ een van de projecten van GSM-operator ELLO-mobile. Deze operator schenkt de winst van het telefoongebruik aan een goed doel. De klanten van ELLO-mobile kiezen zelf waar hun telefoon winst naar toe gaat.
Via het project ‘Genieten van unieke riviernatuur aan de Maas’ ontving natuurvereniging Limburgs Landschap vzw afgelopen jaar al zo’n 4 548 euro aan financiële ondersteuning.
De teller staat ondertussen al een stuk hoger en we hopen dan ook dat we 2013 met een nog mooier bedrag kunnen afsluiten.

Deze financiële steun zal Limburgs Landschap vzw in de loop van dit jaar bijleggen bij de aankoop van beheermateriaal of een opraapwagen. Dat is een machine die in staat is om vers gemaaid gras op een geautomatiseerde manier van het veld te rapen om het zo te verzamelen. Hierdoor kan het maaibeheer van kleine en moeilijk te beheren percelen vereenvoudigd en versneld worden.
De komende jaren – het project loopt nog tot 2016 – hoopt Limburgs Landschap vzw met de ondersteuning ook haar natuurgebieden langs de Grensmaas tot 515 ha te kunnen uitbreiden en via enkele zogenaamde ‘sleutelpercelen’ de verbinding te maken tussen het natuurgebied Mazenhoven en Negenoord-Kerkeweerd. Op die manier ontstaat er één aaneengesloten natuurgebied langsheen de Maas over de gemeenten Dilsen-Stokkem en Maasmechelen.
Meer info over het project vindt je hier

Ben je nog geen Ello-Mobile klant en wil je met een eenvoudige overstap ook de natuur steunen? Ga dan naar www.ello-mobile.be

Meer info: veerle.cielen@limburgs-landschap.be

stardekk ×