terug naar overzicht

Nieuws maart 2014

24/03/2014

Hengelhoef herleeft

Vanaf april herleeft ons bezoekerscentrum in Hengelhoef! De afgelopen drie jaar is er hard gewerkt; je kan nu binnenkijken in de schapenstal en de schattige lammetjes zien, de imkerij en bijen expo bezoeken, kijken wat er vliegt in de vlinder- en insectentuin, gezellig vertoeven in ‘een plaggenhut’, aansluiten op verschillende wandelroutes of gewoon (h)eerlijk genieten van een drankje met zicht op de boomgaard, het speelgroen en de ecologische volkstuintjes.

Iedereen kan hier rustig ‘het leven op de heide’ beleven… Bovendien staan er weer heel wat b(l)oeiende en kindvriendelijke activiteiten op het programma!

Word natuurtalent & win 2 overnachtingen op een kampeervlot!
Verder kan je dit jaar ook ‘natuurtalent’ worden in Hengelhoef. Vind je kamperen leuk? Hou je van dieren, buiten spelen en het bos? Begint het al een beetje te kriebelen? Dan word jij zeker een natuurtalent! Hoe? Verzamel 3 stempels door naar ‘natuurtalentenjachten’ te komen. Je ontvangt 1 stempel per activiteit. Lever je volle kaart in en ontvang je ‘natuurtalent diploma’ samen met een kleine verassing! Bovendien maken jij en je gezin nu kans op een fantastische prijs! Wat dacht je van 2 overnachtingen op een kampeervlot bij De Wissen in Dilsen-Stokkem?!

De volgende ‘natuurtalentjacht’ is een cursus ‘Scharrelkids’ op 7, 9 en 13 april. CVN nodigt je uit om vaker met je (klein)kinderen naar buiten te gaan. Saai?! Welnee. Juist leuk en spannend! Dus kom achter je computer vandaan en maak kennis met de natuur! Er valt namelijk veel te beleven voor jou en je gezin. De kids voelen zich waarschijnlijk na een dag al vrolijker en fitter. Waarom scharrelkids? Omdat kinderen van nu 50% minder buiten spelen dan twintig jaar geleden. Dit komt door tv, computer en verstedelijking. Maar ook omdat ouders van nu minder tijd hebben en de basisscholen minder aandacht besteden aan natuuronderwijs. Kinderen zijn daardoor minder betrokken met natuur, met alle gevolgen vandien. Weer er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! Meer info en inschrijven: www.c-v-n.be, lutgart.bollen@telenet.be, 0494 16 62 37. Je kan enkel een stempel verdienen op 9/4.
Nog enkele voorbeelden van ‘natuurtalentenjachten’ zijn: natuurproevertjes (27/4), tuinieren voor kids, composteren voor ouders (11/5), enz. Voor meer informatie en een compleet overzicht: www.limburgs-landschap.be, onder activiteiten.

Stille plekjes in de Kempen
Verder kan je in het bezoekerscentrum ook de tijdelijke fototentoonstelling: ‘Stille plekjes in de Kempen’ bezoeken, een realisatie van NEC De Vroente. Aan de deelnemende fotografen werd gevraagd om een stil groen plekje in een Kempense gemeente te fotograferen. Bij iedere foto hoort een kort tekstje dat aangeeft waarom dit plekje zo bijzonder is. De expo huist in Hengelhoef tot en met juni en is gratis te bezoeken.

Praktische informatie
Bezoekerscentrum Limburgs Landschap vzw, Hengelhoef
Vanaf 2 april tot eind oktober: open op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag.
Telkens van 13u30 tot 17u30. In juli en augustus zijn we ook open op dinsdagnamiddag.
Meer info en inschrijven: info@limburgs-landschap.be, www.limburgs-landschap.be, of via facebook: ik hou van het Limburgs Landschap.
Adres: Het bezoekerscentrum ligt vlak bij de afrit 30 van de E314 (Park Midden-Limburg). Naast de Donderslagweg (N726) duidt een bord van Limburgs Landschap vzw precies aan waar je moet zijn. Het centrum is gelegen tussen fietsknooppunten74 en 75.

stardekk ×