terug naar overzicht

Nieuws mei 2014

27/05/2014

Groenten uit Hengelhoef! VELT-ecotuindag 2014

Iedereen welkom op de VELT-ecotuindag in Hengelhoef! 

Wanneer?
Zondag 1 juni vanaf 14u00 tot 17u00

Wat staat er op het programma?
Aan het bezoekerscentrum van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw in Hengelhoef ligt een ecologisch volkstuintje. Compleet met een insectenhotel en een compostplaats! De tuintjes zijn omgeven door een prachtige boomgaard, imkerij, speelgroen, schapenstal en ook een vlinder- en insectentuin met amfibievriendelijke poel. De vijf tuiniers en de compostmeester geven vandaag hun geheimen prijs.... Kom eens neuzen en doe zelf ideeën op. In het bezoekerscentrum kan je steeds terecht voor een heidetentoonstelling en een (h)eerlijk drankje!

Om 14u30 start er ook een kruidenwandeling. (duur 1u30’)
Om 16u start de kookworkshop (h)eerlijk potje anders’: we zien en proeven hoe gezond, gevarieerd, logisch en lekker de vegetarische keuken is. Smakelijk!
De plaatsen voor de kookworkshop zijn beperkt, dus schrijf je nog snel in (patricia.willems@limburgs-landschap.be)! Deelname kookworkshop 6€ niet-leden, 5€ leden. Ter plaatse gepast te betalen.

De toegang tot de tuinen en de deelname aan de kruidenwandelingwandeling zijn gratis!

Meer info over de VELT-ecotuindagen: www.velt.be

Waar?
Bezoekerscentrum Limburgs Landschap vzw, Hengelhoef
Adres: Bezoekerscentrum Hengelhoef (Hengelhoefdreef 6, Houthalen-Oost, ligt vlak bij de afrit 30 van de E314, Park Midden-Limburg. Naast de Donderslagweg N726 duidt een bord van Limburgs Landschap vzw precies aan waar je moet zijn.

Kom je met de fiets? Dan is deze lus misschien iets voor jou? Het bezoekerscentrum ligt tussen fietsknooppunt 74 en 75.
http://www.vlaanderen-fietsland.be/fietsroute.php?id=276

Hopelijk tot dan!

stardekk ×