terug naar overzicht

Nieuws december 2014

18/12/2014

Wie wordt ’natuurtalent 2014’?

In 2014 organiseerde Limburgs Landschap vzw de campagne ‘word natuurtalent’. Ze organiseerden 21 ‘natuurtalentenjachten’ in hun bezoekerscentrum in Hengelhoef, Houthalen-Helchteren. Dat zijn activiteiten waar je ‘je hartje voor natuur’ kunt ophalen, geheel op kindermaat. Denk maar aan: vogelkastjes bouwen, indianendag, insectenhotel bouwen & kriebelwandeling, overleven in de natuur, kabouterwandeling, paddenstoelen voor kids, en zoveel meer. Uit de vele natuurtalenten van 2014 werd één gelukkige winnaar geloot.

En de winnaar is…
Lars Lehaen uit Hasselt! Schepen Koen Sleypen vond het pakje onder de kerstboom en maakte graag het goede nieuws bekend!
Lars wint - samen met zijn familie – 2 overnachtingen op een kampeervlot bij Maascentrum De Wissen. Lars is vijf jaar en gaat naar de 3de kleuterklas in Hasselt. Samen met zijn mama trekt hij er vaak op uit in de natuur. Hij heeft heel wat ontdekt tijdens de ‘natuurtalent-activiteiten’! Dankzij Het Regenboogpad kon hij de wereld zien door de ogen van een insect. Tijdens de paddenstoelenwandelingen leerde hij het verschil kennen tussen een buisjeszwam en een plaatjeszwam, en bij de kabouterwandeling vond hij een schatkist in het bos! Naast zijn ‘natuurtalent’ heeft Lars ook talent voor schaken... Een ijverig kereltje, zoveel is duidelijk!
Limburgs Landschap vzw, Maascentrum De Wissen en het stadbestuur van Dilsen-Stokkem wensen alle natuurtalenten van harte proficiat met hun resultaat, en hopen dat zij ook in 2015 zullen strijden voor de felbegeerde titel!


Wil jij ook natuurtalent worden?
Kom dan in 2015 naar een ‘natuurtalentenjacht’. Per activiteit ontvang je een stempel op je spaarkaart. Drie stempels staan gelijk aan een volle kaart. Je ontvangt dan een ‘natuurtalent diploma’, samen met een kleine verrassing. Bovendien maken alle ‘natuurtalenten’ opnieuw kans op een fantastische reisje…

Meer informatie en een overzicht van de ‘natuurtalentenjachten 2015’ vind je op
www.limburgs-landschap.be, onder activiteiten.

‘Word natuurtalent’ is een initiatief van Limburgs Landschap vzw in samenwerking met Maascentrum De Wissen en de ondersteuning van het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem.

stardekk ×