terug naar overzicht

Nieuws oktober 2015

02/10/2015

Week van het Bos: natuurhelden gezocht

Bos zoekt natuurhelden

De Week van het Bos staat dit jaar in het teken van ‘Natuurhelden’. Wist je dat ‘natuur’ een werkwoord is? Onze natuur en onze bossen worden namelijk dankzij duizenden handen onderhouden, verzorgd, geplant en uitgebreid. Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw beschermt niet enkel wat rest, maar herstelt ook en ontwikkelt zelfs nieuwe natuur. “We willen namelijk zoveel mogelijk natuur behouden voor de toekomst. En de toekomst, dat zijn onze kinderen en kleinkinderen. In oktober trekken daarom zo’n 800 leerlingen aan de hand van een educatief pakket het bos in met één van onze natuurgidsen.” aldus Patricia Willems, educatief medewerker bij Limburgs Landschap vzw. Bijna 300 eerstejaars komen op bezoek om ‘Het Regenboogpad’ te verkennen. Een honderdtal kleuters gaan op zoek naar een schatkist tijdens een kabouterwandeling. Verder komen er zo’n 150 leerlingen van het 3de leerjaar om het bos aan de hand van De Bomenkist te onderzoeken. “Dit hebben we vooral te danken aan de gemeente Heusden-Zolder, die hier - voor het derde jaar op rij - financieel tussenkomt. We hopen er een traditie van te maken om zoveel mogelijk scholen het bos in te krijgen. Dankzij onze natuurgidsen krijgen wij de vele aanvragen naar aanleiding van ‘De Week van het Bos’ verwerkt”.

 

Week van het Bos
Voor de aftrap van De Week van het Bos organiseert Limburgs Landschap vzw zondag 11 oktober verschillende paddenstoelenwandelingen. Er is voor elk wat wils: een gids voor beginners, eentje voor gevorderden en tenslotte eentje gezinnen. Inschrijven en betalen kan ter plaatse (Bezoekerscentrum Limburgs Landschap vzw, Hengelhoefdreef 6 Houthalen, afspraak om 14u, 2€/deelname, op vertoning van je lidkaart neem je gratis deel).
Voor je op verkenning gaat, kan je de tijdelijke paddenstoelententoonstelling bezoeken. Test je huidige kennis en ontdek welke soorten er voorkomen in Hengelhoef.
Op woensdag 14 oktober maken we eigenhandig een heksenbezem. We gaan aan de slag met materiaal uit de natuur en iedereen vliegt tevreden terug naar huis! Liefst inschrijven voor 12/10.
Afspraak: 14u, bezoekerscentrum Hengelhoef, Houthalen. Gratis deelname. Vanaf 10 jaar. Inschrijven via info@limburgs-landschap.be of 011 53 02 51.

Zowel op 11 als 14 oktober kunnen kinderen een stempel verdienen. Bij drie stempels kroont Limburgs Landschap vzw jou tot ‘natuurtalent’. Bovendien maak je dan kans op een vakantie op een kampeervlot in De Wissen. Een overzicht van alle ‘word natuurtalent-activiteiten’ vind je op www.limburgs-landschap.be. Doen!

De Week van het Bos eindigt op zondag 18 oktober. Dan is er een sprankelende afsluiter aan het bezoekerscentrum in Hengelhoef: ‘De Sapmobiel’ komt langs om fruit te persen tot heerlijk appelsap. Wil je zelf een appeltje voor de dorst? Vanaf 100 kg kan je jouw appels laten persen.
Inschrijven kan nog via www.desapmobiel.be Gewoon een kijkje komen nemen, mag natuurlijk ook! Graag tot ziens in het bos!

Meer informatie over De Week van het Bos: www.weekvanhetbos.be
Meer informatie over de activiteiten: www.limburgs-landschap.be

stardekk ×