terug naar overzicht

Nieuws december 2015

04/12/2015

Wie wordt natuurtalent 2015?

Wie wordt ‘natuurtalent 2015’?
Voor het tweede jaar op rij organiseerde Limburgs Landschap vzw de campagne ‘word natuurtalent’. Je kon deelnemen aan 17 ‘natuurtalentenjachten’ in hun bezoekerscentrum in Hengelhoef, Houthalen-Helchteren. Dat zijn activiteiten waar je ‘je hartje voor natuur’ kunt ophalen, geheel op kindermaat. Denk maar aan: vogelkastjes bouwen, Het Regenboogpad, overleven in de natuur, vlinderwandeling en zoveel meer. Uit de vele natuurtalenten werd één gelukkige winnaar geloot.


En de winnaar is…
Ilyan Karremans uit Opglabbeek! Sinterklaas had wel een heel bijzondere brief bij voor schepen Koen Sleypen… Hij maakt graag het goede nieuws bekend!
Ilyan wint - samen met zijn familie – 2 overnachtingen op een kampeervlot bij Maascentrum De Wissen in Dilsen-Stokkem.

Ilyan is 10 jaar en woont in Opglabbeek. Samen met zijn oma Rosi trekt hij er vaak op uit in de natuur. Hij heeft heel wat ontdekt tijdens de ‘natuurtalent-activiteiten’! Het ‘paddenstoelen proeven’ vond hij het leukst! Zowel de cantharel, het eekhoorntjesbrood en de kastanjeboleet hebben hem goed gesmaakt. “ Een hut bouwen uit natuurlijk materiaal bij de activiteit ‘Overleven in de natuur’ vond ik ook heel sjiek, want ik speel graag buiten”, vertelt Ilyan. Verder volgt hij ook nog tekenacademie en leeft hij zich uit met Jiujitsu. Een bezig bijtje, zoveel is duidelijk!


Limburgs Landschap vzw, Maascentrum De Wissen en het stadbestuur van Dilsen-Stokkem wensen alle natuurtalenten van harte proficiat met hun resultaat, en hopen dat zij ook in 2016 zullen strijden voor de felbegeerde titel!


Wil jij ook een natuurtalent worden?
Kom dan in 2016 naar een ‘natuurtalentenjacht’. Per activiteit ontvang je een stempel op je spaarkaart. Drie stempels staan gelijk aan een volle kaart. Je ontvangt dan een ‘natuurtalent diploma’, samen met een kleine verrassing. Bovendien maken alle ‘natuurtalenten’ opnieuw kans op een fantastische natuurreisje…
Meer informatie en een overzicht van de ‘natuurtalentenjachten 2016’ vind je op
www.limburgs-landschap.be, onder activiteiten. Je kan er ook de ‘natuurfotokalender 2016’ bestellen, dan heb je een mooi overzicht van alle activiteiten.


‘Word natuurtalent’ is een initiatief van Limburgs Landschap vzw in samenwerking met Maascentrum De Wissen en de ondersteuning van het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem.

stardekk ×