terug naar overzicht

Nieuws december 2015

07/12/2015

Lekker warm met hout van het Limburgs Landschap - Te koop!

Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw verkoopt nu (wie eerst komt, heeft de eerste keus) hout op stam in natuurgebied Hengelhoef in Houthalen-Helchteren. De kopers moeten dus zelf vellen en ruimen.
Het gaat om Amerikaanse eik van maximaal 30 cm diameter op borsthoogte. Ideaal dus als stoofhout. Er zijn in totaal 9 loten die variëren tussen de 10 à 22 m3. Een lot kost 25 euro per m3.

De kappingen dienen te gebeuren voor eind maart 2016.
Via dit formulier kan je aangeven dat je geïnteresseerd bent voor de koop van een lot en/of om in de toekomst aanbiedingen omtrent andere houtverkopen in je buurt te ontvangen.

Je krijgt een verwittiging (bij voorkeur via e-mail, maar telefonisch is ook mogelijk) indien er een aanbieding is in de regio van jouw keuze. Indien akkoord, koop je een lot en ontvang je daaropvolgend een houtkapovereenkomst. Belangrijke voorwaarde is dat bij de werken persoonlijke beschermingsmiddelen gedragen worden (zaagbroek, zaagschoenen, gehoorbescherming, handschoen en veiligheidshelm met kap) en dat er voor de zaagwerken biologisch afbreekbare kettingzaagolie wordt gebruikt.

Meer info: 
Vic Indestege, vic.indestege@limburgs-landschap.be of 0479/ 43 60 74
stardekk ×