terug naar overzicht

Nieuws januari 2016

07/01/2016

De Coolen populair bij ridders en vleermuizen!


Vleermuizenreservaat en mergelgroeve de Coolen in Riemst was afgelopen jaar populair. In augustus kwam de filmploeg van Ketnetserie ’De zoon van Artan’ bij ons langs in natuurgebied De Coolen in Riemst. Het ’hol’ van de Italiaanse kunstenaar en de scene met de draak werden daar gefilmd. Tijdens de kerstvakantie liep de kinderserie al een keer. Binnenkort speelt hij ook op weekendavonden. Maar je kan nu ook nog on-line enkele afleveringen bekijken.

Dat de vleermuizen geen last hadden van al dat gefilm aan de rand van het vleermuizenreservaat De Coolen toonden de vleermuizentellingen aan: door het warme weer waren de aantallen wel wat lager (wat normaal is), maar er werd een nieuwe soort geteld in natuurgebied de Coolen in Riemst: de ingekorven vleermuis! Deze Europees beschermde soort is zeer verstoringsgevoelig. Ontsnippering van het landschap en het weren van bestrijdingsmiddelen in veestallen helpen deze diertjes vooruit!

Sinds de plaatsing van de hekwerken in 1988 in de mergelgroeve De Coolen neemt gestaag het aantal dieren en soorten toe. Bescherming heeft dus wel degelijk zin!

Binnen enkele weken plaatsen we een nieuw infobord bij het gebied!

stardekk ×