terug naar overzicht

Nieuws februari 2016

02/02/2016

Ontdek het vernieuwde bezoekerscentrum Hengelhoef!

Op 31 januari werd het Quick Win-project ‘verbetering van het onthaal en de beleving in het bezoekerscentrum’ feestelijk afgesloten met o.a. een WinterWijerswandeling & een proost op 2016! Zo’n 50-tal deelnemers trotseerden wind en regen om erbij te zijn. Achteraf werd iedereen getrakteerd op een warme chocomelk, Ter Dolen bier, boekweitkoek of appeltaart. Zij die afwezig waren, hadden ongelijk, maar krijgen een herkansing! Want vanaf 1 april is het bezoekerscentrum in Hengelhoef weer regelmatig open, en dat is geen grap!

Kom dus binnenkort de nieuwigheden ontdekken: snuffel in een boek uit het natuurboekenkastje, geniet van de fotocanvassen van natuurgebieden, speel een tafelbladspel en word een bij, luister naar een heideverhaal in het Houthalens dialect, enzoverder . Door deze duurzame verbetering van het onthaal, de infrastructuur en educatieve ingrepen verhoogt de belevingswaarde en komt er een duidelijke link naar De Wijers.

Bekijk hier de foto’s van het vernieuwde bezoekerscentrum Hengelhoef. 


De Wijers is een betoverende streek in het hart van Limburg met meer dan 1000 vijvers. Het is een thuis voor heel wat dier- en plantensoorten. Zonder deze vijverstreek als ‘kraamkamer’ zouden soorten zoals de Roerdomp en de Boomkikker in Vlaanderen al uitgestorven zijn. Naast de natuurlijke rijkdom is De Wijers een streek met een rijke culturele geschiedenis, een prachtig gevarieerd landschap, een bloeiende economie en een sterke sociale dynamiek. Bovendien vind je er toeristische topattracties als Bokrijk, Kelchterhoef, Hengelhoef, Domein Kiewit en Circuit Zolder terug.

Een overzicht van de themawandelingen en activiteiten in Hengelhoef vind je op deze website. 


Als kind kan je trouwens ‘natuurtalent’ worden in Hengelhoef. Per ‘natuurtalent-activiteit’ ontvang je een stempel op je spaarkaart. Drie stempels staan gelijk aan een volle kaart. Je ontvangt dan een ‘natuurtalent-diploma’ samen met een kleine verrassing. Bovendien maak je als ’natuurtalent’ kans op een fantastisch natuurreisje.
Het bezoekerscentrum is ook geopend tijdens wandelingen en activiteiten. Telkens vanaf 13u30 tot 17u30.

 

Openingsuren bezoekerscentrum (vanaf april tot en met eind oktober)
Woensdag: 13u30-17u30
Donderdag: 13u30-17u30
Vrijdag: 13u30-17u30
Zondag: 13u30-17u30
Dinsdag: 13u30-17u30 (enkel tijdens juli en augustus)

Het Quick Win-project wordt gerealiseerd en gecofinancierd in het kader van het plattelandsproject De Wijers, in opdracht van de Vlaamse regering.

stardekk ×