terug naar overzicht

Nieuws februari 2016

17/02/2016

3645 bomen aangeplant in de Demervallei

Afgelopen maanden plantte natuurvereniging Limburgs Landschap vzw nieuw bos aan in natuurgebied de Demervallei in Hoeselt. De bomen en struiken werden aangeplant door onze externe groenploeg, waarvoor we middelen krijgen van de Vlaamse overheid en de Provincie Limburg.

Het voormalige populierenbestand werd er gekapt en opnieuw aangeplant. Omdat er in de Demervallei vrij natte valleigronden liggen, die af en toe ’s winters onder water kunnen staan, werd er gekozen voor planten die van nature ook op zo’n bodem zouden voorkomen. Zo werden vooral Europese vogelkers, zoete kers, elzen en enkele essen aangeplant op de natste delen. In dit soort bossen vind je rijke voorjaarsflora met soorten als slanke sleutelbloem en grote keverorchis. Later op het jaar bloeien er allerlei vochtminnende soorten zoals de moesdistel, echte valeriaan en moerasspirea.

Op de iets hoger gelegen delen werden zomereik en haagbeuk aangeplant, typische soorten voor het eiken-haagbeukenbosverbond. In totaal werd zo’n 1,8 hectare aangeplant met 3645 boompjes.

BOSTIP
Wil je meer weten over typische bosverbonden en welke bomen en struiken in welke soort bossen groeien? Ga dan naar www.ecopedia.be

Wil je de natuurontwikkeling in de Demervallei steunen?
Word dan lid of doe een gift. Meer info vind je hier.
Of ga op vakantie en boek je hotel of verblijf via www.limburgslandschap.bookdifferent.com. Dan gaat er een deel van de winst naar de natuur in Limburg. 

 

stardekk ×