terug naar overzicht

Nieuws maart 2015

18/03/2015

Quick Win voor natuurgebieden Kolveren en Laambroekvijvers

Dit jaar loopt niet alleen in bezoekerscentrum Hengelhoef een Quick Win project, maar ook in het natuurgebied Kolveren (Zonhoven) en Laambroekvijvers (Houthalen). Met deze ‘Quick Wins’ kunnen in de regio van De Wijers kleinschalige, kortlopende initiatieven uitgevoerd worden die o.a. gericht zijn op de kwalitatieve verbetering van het landschap met zijn natuur- en culturele waarden en de recreatieve structuur.

Wat staat er te gebeuren in natuurgebied Kolveren en Laambroekvijvers

Net zoals in natuurgebied Bolderberg, willen we dit najaar een bewegwijzerde wandelroute finaliseren, die natuurgebied de Kolveren en Laambroekvijvers met elkaar verbindt. Voor de route zullen twee startplekken ontstaan aan de kapel van Ten Eikenen en aan het café Vini’s in Houthalen. Vandaaruit kan je dan ofwel een kleine wandeling door een van de twee gebieden of een gecombineerde wandeling lopen. Enkele nieuwe infoborden en banken zullen beide gebieden sieren. Maar ook het knuppelpad zal worden hersteld.

Het einde van de werken is voorzien in februari 2016.

Dit project wordt gerealiseerd en gecofinancierd in het kader van het plattelandsproject De Wijers, in opdracht van de Vlaamse regering.

 

stardekk ×