terug naar overzicht

Nieuws augustus 2016

01/08/2016

Gezocht: paddenstoelenklassen én gidsen!

Paddenstoelen zijn er in vele kleuren, soorten en vormen. Ze zijn er het hele jaar door, maar vooral in september en oktober. “Elk jaar ontvangen we tientallen scholen in onze natuurgebieden die gebruik maken van een of ander educatief pakket zoals De Bomenkist, Het Regenboogpad, Kunst in de natuur, enz.
Omdat het thema ‘paddenstoelen’ erg in de smaak valt, ontwikkelden we hiervoor een educatief pakket ‘Het Paddenstoelenpad’. Op een leuke, speelse en actieve manier verkennen kinderen het paddenstoelenrijk in Hengelhoef, waar ook het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap vzw ligt” , aldus Patricia Willems, educatief medewerker bij Limburgs Landschap vzw.

Het nieuwe educatief pakket bevat allerhande materiaal waar leerlingen van de basisschool – samen met een gids – allerlei opdrachten uitvoeren: het uitbeelden van een paddenstoel, de vormen-, de geur, de kleur-, de smaak van paddenstoelen, enz. Zowel voor de 1ste, 2e en 3e graad is een andere reeks opdrachten ontwikkeld, telkens aangepast aan het niveau en rekening houdend met de eindtermen in verschillende leergebieden. Het pakket wordt eind augustus voorgesteld aan natuurgidsen die het vanaf dan zullen begeleiden.

Wil je met je klas ‘Het Paddenstoelenpad’ ontdekken of wens je een overzicht van alle pakketten?
Vraag dan gratis de nieuwe educatieve folder aan via: patricia.willems@limburgs-landschap.be of 011 53 02 51.
Het Paddenstoelenpad kun je het ganse schooljaar door reserveren met of zonder gids. Uiteraard leent het zich het beste tijdens de herfst of als aansluiting op het thema ‘bos’ of ‘paddenstoelen’.

Gezocht: extra natuurgidsen voor ‘Het Paddenstoelenpad’
Ben je een natuurgids en heb je zin om dit pakket te begeleiden?
Schrijf dan snel in voor de vorming op 23/8/2016 om 14u in het bezoekerscentrum Hengelhoef via dezelfde bovenstaande gegevens. Gelieve in te schrijven voor 16/8/2016.

 

stardekk ×