terug naar overzicht

Nieuws oktober 2016

10/10/2016

We(e)k(en) van het Bos!

Leerlingen uit Heusden-Zolder duiken het bos in!


Aan het Domherenhuis van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw in Zolder gonst het de komende weken van de bosbezoekers. Bijna 300 eerstejaars komen op bezoek om ‘Het Regenboogpad’ te verkennen. Een 150-tal kleuters gaan op zoek naar een schatkist tijdens een kabouterwandeling. Verder komen er zo’n 100 leerlingen van het 3de leerjaar om het bos aan de hand van De Bomenkist te onderzoeken, vertelt Patricia Willems, educatief medewerker bij Limburgs Landschap vzw: “Dit hebben we vooral te danken aan de gemeente Heusden-Zolder, die hier - voor het vierde jaar op rij - financieel tussenkomt. We hopen er een traditie van te maken om zoveel mogelijk leerlingen het bos in te krijgen. Dankzij onze natuurgidsen krijgen wij de vele aanvragen naar aanleiding van ‘De Week van het Bos’ verwerkt”.

Het thema van de Week van het Bos 2016 is: ‘Welkom in de grootste sportclub’. Wist je dat ‘natuur’ een werkwoord is? Onze natuur en bossen worden dankzij duizenden handen onderhouden, verzorgd, geplant en uitgebreid. Daar werkt natuurvereniging Limburgs Landschap vzw elke dag aan. Ze beschermen niet enkel wat rest, maar herstellen ook wat verloren ging en ontwikkelen zelfs nieuwe natuur.

Zelf zin gekregen om het bos te ontdekken in plaats van naar de traditionele sportclub te gaan?
Op woensdag 12 oktober kan je in natuurgebied Hengelhoef op stap met de veldwachter.
Op zondag 16 oktober komt De Sapmobiel langs in Hengelhoef en kan je er fruit plukken in de boomgaard. Meer info: www.limburgs-landschap.be of steun deze voor-en-door Limburgse natuurvereniging en word lid.

Meer informatie en alle activiteiten met betrekking tot ‘De Week van het Bos’ vind je hier: www.weekvanhetbos.be

stardekk ×