terug naar overzicht

Nieuws januari 2017

27/01/2017

Gezocht: natuurtalent 2017

De natuur vervult behoeften in een kind waar in het dagelijks leven minder aan voldaan wordt. Kinderen die druk zijn, blijven in de dagelijkse structuur ook druk. In de natuur vallen de dagelijkse kaders weg. Ze hebben de rust en de ruimte om te ‘zijn’. Bij kinderen die in het dagelijks leven teruggetrokken zijn, zien we een stoere kant naar boven komen: rennen door het hoge gras, in bomen klimmen, met stokken ‘vechten’, op ontdekking gaan. In de natuur voelen ze zich veilig om hun eigen grenzen te gaan verkennen. Naast de vele kleuren in de natuur, vind je er ook nog andere elementen waar het thuis vaak aan ontbreekt: organische vormen en ruimte. Dat heeft ook een effect op de innerlijke processen.

Kinderen zijn heel goed in het ‘zijn’ in de natuur. Volwassenen hebben eerder de neiging om vooral van A naar B te bewegen… Kinderen hebben oog voor detail en de behoefte om af te toe stil te staan, te voelen, te ruiken, te bewonderen. Zelf heb ik zo ooit een naaktslak een dunne grasspriet zien beklimmen… Ik vraag me nog steeds af hoe het mogelijk is. Zo verwonderlijk!

Diploma
Kom in 2017 naar een ‘natuurtalentenjacht’ in ons bezoekerscentrum Hengelhoef. Per activiteit ontvang je een stempel op je spaarkaart. Drie stempels staan gelijk aan een volle kaart. Je ontvangt dan een ‘natuurtalent diploma’, samen met een kleine verrassing. Bovendien maken alle ‘natuurtalenten’ opnieuw kans op een fantastische reisje…
Meer informatie en een overzicht van de ‘natuurtalentenjachten 2017’ vind je op www.limburgs-landschap.be, onder activiteiten

Limburgs Landschap vzw, Maascentrum De Wissen en het stadbestuur van Dilsen-Stokkem wensen alle natuurtalenten van 2016 van harte proficiat met hun resultaat, en hopen dat zij ook in 2017 zullen strijden voor de felbegeerde titel!

stardekk ×