terug naar overzicht

Nieuws februari 2017

28/02/2017

Vlindertentoonstelling: wat ga jij maken?

Naar aanleiding van ‘De Week van het Insect’ organiseert Limburgs Landschap vzw i.s.m. Natuurpunt Houthalen-Helchteren van 19 tot 28 mei 2017 een vlindertentoonstelling in Houthalen-Helchteren.


Insecten roepen bij sommige mensen negatieve gevoelens op… Een vervelende vlieg in de keuken of de zoveelste muggenbeet op een warme zomeravond. Als we wat dichterbij kijken zien we echter dat deze kriebelbeestjes heel erg nuttig zijn in onze samenleving. We kennen allemaal wel de bij die honing maakt, of een rups die haar cocon spint van pure zijde.
Maar wist je ook dat wespen ingezet worden bij het opsporen van lijken? Dat er insecten zijn die explosieven vinden?


Vlinders van of op papier?
Of we nu fan zijn van insecten of niet, over één ding zijn de meeste mensen het wel eens: vlinders zijn mooie insecten. Met hun breekbare, geruisloze vleugels sieren ze tijdens de lente onze tuin. Ze fladderen rond als kleine papiertjes en hebben de mooiste kleuren. Vlinders spreken tot de verbeelding.
Daarom kiest de organisatie voor een onconventionele tentoonstelling. We rekenen hiervoor op jong en oud! Wie kan iets tekenen, bouwen, knutselen, schilderen,…over deze schoonheidskoninginnen? Wil jij een fantasievlinder maken in klei, hout of een ander materiaal? Een verhaal schrijven of ben je stiekem een vlinderfluisteraar?


Breng dan tussen 15 en 18 mei 2017 (tussen 9u en 17u) je werk naar het secretariaat van Limburgs Landschap vzw: Domherenhuis, Dekenstraat 39, 3550 Heusden-Zolder.
Op vrijdag 19 mei om 20u opent de tentoonstelling en ontpoppen alle werken in het kerkje van Laak, Kleine Heresteeg 122, 3550 Houthalen-Helchteren.
Op 20,21,27,28 mei kan je de expo bezoeken vanaf 14u tot 16u. De toegang is gratis.
stardekk ×