terug naar overzicht

Nieuws mei 2017

18/05/2017

Eerste vondsten op de Zwarte Berg

Afgelopen winter kocht Limburgs Landschap vzw de Zwarte Berg (de terril van Zwartberg) op de grens van Genk en Opglabbeek. Omdat het gebied jaren ontoegankelijk was voor publiek, was het onbekend wat er groeide en woonde in het gebied. De afgelopen maanden gingen al heel wat vrijwilligers op onderzoek uit. Zo ontdekten we dat er een 10-tal koppeltjes boompieper in het gebied actief zijn. Maar ook de boomleeuwerik werd al gespot. Verder zijn ook het boswitje (een vlindertje), de rugstreeppad, driedistel en donderkruid waargenomen. Kortom allemaal soorten die houden van schrale, pionier achtige vegetaties. Dat belooft voor deze zomer!


Vrienden of familie in Opglabbeek, Genk of As?
Neem hen dan mee op tocht op de Zwarte Berg en maak hen lid van Limburgs Landschap vzw. Want zonder de steun van onze leden kunnen we de aankoop en openstelling van natuurgebieden zoals de Zwarte Berg niet realiseren. En door die steun ben jij een stukje medeeigenaar van al die prachtige natuur in Limburg.
Elke eerste zondagochtend van de maand tot en met oktober gaat er een begeleide wandeling door in de Zwarte Berg.

Afspraak: om 9 uur aan de Mijnkathedraal Sint-Albertus, Torenlaan Zwartberg-Genk en om 9u15 aan de Toegangspoort Baarstraat (enkel parking voor fietsen).

stardekk ×