terug naar overzicht

Nieuws oktober 2017

03/10/2017

Leerlingen duiken het bos in!

De natuur beweegt ons allemaal

Het thema van de Week van het Bos 2017 is: ‘De natuur beweegt ons allemaal’. Waarom zou je in een muffe sportzaal aan je conditie werken als je dat ook vrij en blij in de natuur kan doen? We moeten onze natuur koesteren en respecteren, de kwaliteit verbeteren… en er zuinig op zijn. Allemaal samen! Want bewegen in de natuur, dat doet deugd.


Aan het Domherenhuis van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw in Heusden-Zolder gonst het de komende weken van de bosbezoekers. Bijna 700 leerlingen uit de gemeente gaan er op bezoek om ‘Het Regenboogpad’ te verkennen. Meer dan 200 kleuters gaan op zoek naar een schatkist tijdens een kabouterwandeling. Zo willen de kabouters hun bedanken om het afval in het bos op te ruimen… Verder komen er zo’n 150 leerlingen van het 3de leerjaar om het bos aan de hand van De Bomenkist te onderzoeken met zoekkaarten, stethoscopen, boomhoogtemeters, loeppotjes, enz. , vertelt Patricia Willems, educatief medewerker bij Limburgs Landschap vzw: “Dit hebben we vooral te danken aan de gemeente Heusden-Zolder, die hier - voor het vijfde jaar op rij - financieel tussenkomt. We maken er een goede traditie van om zoveel mogelijk leerlingen het bos in te krijgen. Dankzij onze natuurgidsen krijgen wij de vele aanvragen naar aanleiding van ‘De Week van het Bos’ verwerkt. We hebben zelfs pop-up klasjes geïnstalleerd om eventueel te kunnen schuilen bij slecht weer”.


Start(schot) Week van het Bos
Niet enkel de leerlingen, maar ook hele families zijn welkom in het bos!
Zo geeft Limburgs Landschap vzw namelijk op zondag 8 oktober in Hengelhoef het start(schot) van De Week van het Bos met onder andere: paddenstoelenwandelingen, jazz in het bos, boogschieten, monkey climbing, zaklopen, KUBB’s en een echte bosbar!

Interesse?
Je vindt meer info via Start(schot) Week van het bos of algemene informatie vind je via www.weekvanhetbos.be 

stardekk ×