terug naar overzicht

Nieuws maart 2018

27/03/2018

Opening wandelgebieden Eggertingen en Herkbeemden


Binnenkort opent natuurvereniging Limburgs Landschap vzw samen met verschillende partners twee wandelgebieden in Haspengouw.
Hou je van wandelen en natuur? Noteer dan alvast deze twee data in jouw agenda.

  • Verborgen Moois Herkbeemden | Zondag 22 april | Wellen 

Op zondag 22 april openen we in Wellen samen met Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, het Bokje en de gemeente Wellen het wandelgebied Verborgen Moois Herkbeemden.


Tussen 13.00u en 14.00u verzorgt de gemeente een feestelijke receptie. Tussen 13.30u en 14.00u en tussen 15.30u en 16.00u vertrekken er verschillende wandelingen met een natuurgids.

Je kan je hiervoor inschrijven aan de stand van het RLH op de dag zelf.
Je kan natuurlijk ook op eigen houtje op pad gaan. Iedereen krijgt deze dag een gratis wandelfolder. Wil je zowel de Broekbeemd als de Grote Beemd ontdekken dan ben je 7 km onderweg.

Na de wandeling kan je nagenieten op het zomerterras aan het startpunt.
  • Wandelgebied Eggertingen -Brullenbos | Zondag 6 mei | Kortessem

Tussen Guigoven en Vliermaal ligt verborgen in de valleien van de Lerebeek, Mombeek en de Beekbeemdenbeek het natuurgebied Eggertingen. Op zondag 6 mei worden daar twee nieuwe wandelroutes (4 en 9 km) voorgesteld aan het publiek.

Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw, het Gerardusbroederschap en de Gemeente Kortessem nodigen je hierop van harte uit.

Iedereen is welkom vanaf 13 uur onder de kerktoren van Guigoven (Brandstraat, Kortessem). Om 13.30 uur wordt het wandelgebied en het startbord officieel ingehuldigd, gevolgd door een receptie. Om 14 uur kan je samen met een natuurgids de Gerardusroute (4 km) verkennen. Je kan er natuurlijk ook zelf met familie of vrienden een van beide routes ontdekken.
Wandelschoenen zijn aangeraden. De wandelroutes zijn niet toegankelijk voor buggy’s.

Op zondag 6 mei geen tijd? Na 6 mei kan je op het toeristisch infopunt een gratis folder met kaart bekomen.

stardekk ×