terug naar overzicht

Nieuws juni 2018

14/06/2018

Exposanten ’natuurlandschappen’ vallen in de prijzen

Op 14 juni werden de prijzen van de Expo // ‘Natuurlandschappen in Limburg’ verdeeld onder de winnaars in het bezoekerscentrum van Hengelhoef.
Op 11 mei opende de tentoonstelling met een heuse vernissage in het kerkje van Laak, Houthalen. De burgemeester én meer dan 200 bezoekers bezochten de expo en brachten hun stem uit op hun favoriet. Dat kon zowel om een foto, schilderij of collage gaan. “Een natuurlandschap is in feite een landschap waar de mens nog geen invloed op gehad heeft, maar de expo maakt duidelijk dat dit nog maar moeilijk te vinden is, vertelt Patricia Willems, educatief medewerker bij Limburgs Landschap.


Felicia Carina uit Houthalen-Helchteren neemt met haar schilderij ‘een gebouw in het limburgs landschap’ de hoofdprijs mee naar huis: een weekendje weg, aangeboden door Holiday Suites. Theo Croimans kaapt de 2de en de 3de prijs weg met zijn foto’s van een waterviolier en de Maas. Hij ontving een nestkastje en landschapsboeken.

Natuurverenigingen Natuurpunt Houthalen-Helchteren en Limburgs Landschap vzw willen alle exposanten bedanken voor hun deelname en hopen dat alle bezoekers genoten hebben van de inzendingen. Volgend jaar willen de natuurverenigingen opnieuw de handen in elkaar slaan en een expo organiseren. Wat het thema zal worden, blijft voorlopig nog een mysterie…

stardekk ×