terug naar overzicht

Nieuws januari 2019

31/01/2019

Word jij ’Natuurtalent 2019’?

Ook in 2019 gaat natuurvereniging Limburgs Landschap vzw op zoek naar ‘natuurtalenten’. We vinden ze meestal in de bomen, in de modder, in het bos, of in het water. Maar soms vinden ze ons. Dan komen ze naar ‘Word natuurtalent-activiteiten’, zoals vogelkastjes bouwen, lammetjes verzorgen, vlindersafari, modderdag, enz. Wist je dat kinderen heel goed zijn in het ‘zijn’ in de natuur? Volwassenen hebben eerder de neiging om vooral van A naar B te bewegen… Kinderen hebben oog voor detail en de behoefte om af te toe stil te staan, te voelen, te ruiken, te bewonderen. Zelf heb ik zo ooit een naaktslak een dunne grasspriet zien beklimmen… Ik vraag me nog steeds af hoe het mogelijk is. Zo verwonderlijk!

Geslaagd met glans en modder
Kom in 2019 naar een ‘natuurtalentenjacht’ in ons bezoekerscentrum Hengelhoef. Per activiteit ontvang je een stempel op je spaarkaart. Drie stempels staan gelijk aan een volle kaart. Je ontvangt dan een ‘natuurtalent diploma’, samen met een kleine verrassing. Bovendien maken alle ‘natuurtalenten’ opnieuw kans op een fantastisch reisje… Wat dacht je van twee overnachtingen op een kampeervlot in Maascentrum De Wissen?
Meer informatie en een overzicht van de ‘natuurtalentenjachten 2019’ vind je op deze website, onder activiteiten

Wie werd ‘Natuurtalent 2018’?
In 2018 hadden we niet één, maar wel twee winnaars! Yasmine (5) en Sanne (3) Theunis uit Genk kregen in 2017 de smaak al te pakken tijdens ‘Het Regenboogpad’. Ze vonden het zo leuk dat ze meteen de flyer met alle ‘word natuurtalent’-activiteiten op de frigo plakten. Zo namen ze in 2018 deel aan ‘Kunst in de natuur’, waar ze zich enorm uitleefden in het speelbos van Hengelhoef. Tijdens de ‘paddenstoelenwandeling’ leerden ze over de ‘platte tonderzwam’ en hoe die vroeger gebruikt werd om vuur te maken. “Yasmine was zo onder de indruk dat ze er de volgende dag op school ronduit tegen de juf over vertelde”, vertelt mama Vicky; die haar dochters graag bezig ziet in de natuur. “Telkens als we kunnen, komen we naar een natuurtalent-activiteit. Het is telkens zo boeiend: heksen en de kracht van de natuur, vlindersafari, enz. We krijgen er niet genoeg van”.
De hoofdprijs – een weekendje weg op een kampeervlot in De Wissen – is de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’!

Tekst: Patricia Willems

stardekk ×