terug naar overzicht

Nieuws februari 2019

19/02/2019

Klein stort spoelt aan op de oevers van de Maas

Plastic flessen, koffiepads, aanstekers en zelfs teenslippers. Al dit klein afval werd het afgelopen weekend aan de oevers van de Maas gevonden, tijdens een zwerfvuilactie van de vzw Limburgs Landschap.

Limburgs Landschap vzw beheert zo’n 2.500 ha natuur in onze provincie. Zij organiseren regelmatig zwerfvuilacties in de Limburgse natuurgebieden en dat blijkt ook nodig te zijn. “Autobanden, fietsen, meubilair, … . Mensen dumpen alles in de natuur”, zegt Patricia Willems van Limburgs Landschap vzw. “Zwerfvuil blijft een groot probleem in Limburg. Onze vrijwilligers en ons personeel spenderen tegenwoordig veel tijd aan het opruimen van zwerfvuil”.

Zo belandde er deze week nog een volle diepvries op een wandelpad in de Itterbeekvallei... Via deze link, zie je volledige reportage.

Actie ondernemen

Bij Limburgs Landschap hopen ze dan ook dat de Limburgers zelf in actie gaan schieten. “Trek er zelf eens op uit om zwerfvuil te rapen in de Limburgse natuur. Of neem deel aan één van de zwerfvuilacties van Limburgs Landschap”, luidt het. Het zal onze natuur alleen maar ten goede komen.


Bron: TVL

stardekk ×