terug naar overzicht

Nieuws augustus 2019

05/08/2019

Limburgs Landschap lanceert de Drollen-Drager

Hondendrollen in natuurgebieden (of elders) blijft een probleem. Heel wat hondenbaasjes ruimen plichtgetrouw de strontjes van hun hondjes netjes op en nemen de zakjes mee naar huis of deponeren ze in daarvoor voorziene vuilnisbakken. Maar jammer genoeg is dat niet altijd het geval.
Sommige bezoekers slagen er zelfs in om de drol wel in een zakje te steken. Maar kieperen dan alles ergens in de struiken omdat ze het niet de ganse wandeling willen meedragen.

We kunnen het probleem op twee manieren benaderen. Door de hondenbaasjes met de vinger te wijzen en ze terecht te wijzen. Een aanpak die niet werkt omdat je niet constant aanwezig kan zijn in al onze gebieden. Of je kan bekijken waarom die poepzakjes worden weggesmeten en dan naar een oplossing zoeken.
En die oplossing is er nu. Op het moment dat het kakje in het zakje zit, biedt de drollen-drager een uitkomst. Je steekt het zakje met de drol in de daarvoor voorziene koker. Draai deze mooi dicht en steek de koker in de draagzak. Zo kan je gewoon verder wandelen zonder dat je het poepzakje constant in je hand moet houden. Discreet en comfortabel. Omdat de koker luchtdicht is, kan je zelfs een terrasje doen zonder een geurtje. Als je thuis komt, kan het poepzakje in de vuilbak en de koker na een goede verluchtings- of spoelbeurt klaargezet worden voor de volgende wandeling met je trouwe viervoeter.

Bestellen

Voorlopig heeft Limburgs Landschap een prototype ontwikkeld en wordt gepolst naar interesse voor het nieuwe product.
Heb je interesse? Wil je op de hoogte blijven?
Stuur dan een mail naar info@limburgs-landschap.be. De drollen-drager kost 15€, inclusief koker en draagtas (exclusief verzendingskosten).

 

stardekk ×