terug naar overzicht

Nieuws september 2019

02/09/2019

Leesvoer

In 2000 kwam Limburgs Landschap vzw al uit met een boek over het Domherenhuis. Op dat moment was de natuurvereniging nog maar pas eigenaar geworden van dit historische gebouw. En ondertussen zijn we bijna 20 jaar en heel wat werken en veranderingen verder. Dus hoog tijd om het werk van indertijd eens grondig aan te vullen.
Heleentje De Brauwer zette er haar tanden in en gebruikte het ‘oude’ boek als basis. Maar ze ging nog een paar stappen verder. Zo ging ze op de koffie bij de nazaten van de adellijke familie de Villenfagne, waar ze heel goed ontvangen werd. Dit leverde heel wat leuke verhalen en anekdotes op. Maar ook historische documenten en geschriften, die nog in het bezit zijn van de familie. Het historische luik van het boek is dan ook alvast een stuk completer.
Daarnaast kwam er een heel hoofdstuk bij over de verdere ontwikkelingen van het gebouw en wat Limburgs Landschap vzw er momenteel mee doet en wat de toekomstplannen zijn. Hierdoor werd het boek alvast een stuk gewichtiger dan het vorige, letterlijk in dit geval.
Tenslotte werd het hoofdstuk over het schitterende park, dat bij het domein hoort, ook grondiger aangepakt. Het verhaal over de creatie van het huidige park door barones Hélène zal je volgende wandeling door dit stukje natuur zeker een totaal andere dimensie geven.
Op zondag 8 september 2019, tijdens de Open Monumentendag, zal het nieuwe boek voorgesteld worden aan het publiek. Op dat moment kan het ook gekocht worden aan de onthaalbalie van het Domherenhuis. Voor wie er die dag niet kan zijn, is een mailtje naar info@limburgs-landschap met je naam en adres ook voldoende om het boek te bestellen.
Kostprijs €11,95 – leden Limburgs Landschap vzw €9,95
Reknr IBAN BE28 4564 0220 0120 BIC KREDBEBB
Exclusief verzendingkosten
stardekk ×