Over ons

Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw wil zo veel mogelijk de Limburgse natuur en het cultuurhistorisch erfgoed behouden, beschermen en beheren.
Dit doen we samen met 27 personeelsleden, honderd vrijwilligers en sympathisanten.
Maar ook jouw steun als lid telt! Limburgs Landschap is een vzw, een vereniging zonder winstoogmerk en werkt alleen in Limburg, voor de Limburgse natuur. Door ons tot één provincie te beperken, kunnen alle middelen daarop geconcentreerd worden.
Zo kan het overgrote deel van de middelen effectief naar aankoop, beheer, natuurontwikkeling en openstelling gaan!

Wie?

Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw wil zo veel mogelijk de Limburgse natuur en het cultuurhistorisch erfgoed behouden, beschermen en beheren. Dit doen we samen met 27 personeelsleden, honderd vrijwilligers en sympathisanten. Maar ook jouw steun als lid telt!

Limburgs Landschap is een vzw, een vereniging zonder winstoogmerk en werkt alleen in Belgisch Limburg, voor de Limburgse natuur. Door ons tot één provincie te beperken, kunnen alle middelen daarop geconcentreerd worden. Zo kan het overgrote deel van de middelen effectief naar aankoop, beheer, natuurontwikkeling en openstelling gaan!
Meer weten?

Wat?

Limburgs Landschap vzw koopt elk jaar verspreid over Limburg zo’n 100 ha natuur aan. Deze natuur wordt aangepast beheerd. We beschermen niet enkel wat rest, maar herstellen ook wat verloren ging en ontwikkelen zelfs nieuwe natuur. Ondertussen beheren we al meer dan 40 natuurgebieden, samen zo’n 2630 ha natuur in Limburg. Deze gebieden stellen we graag open voor wandelaars en fietsers zodat iedereen er met volle teugen van kan genieten! Natuurlijk houden we rekening met de draagkracht van de natuur en zijn daardoor niet alle plekjes even toegankelijk. Per natuurgebied zie je wat kan en mag! Zo kunnen we ook in de toekomst blijven genieten van onze natuur!
Meer weten?

Lid worden

Vind je natuur belangrijk? Wil je dat er voldoende Limburgse natuur overblijft om in te wandelen, te ontspannen of te spelen? Hoop je dat natuurgebieden en de biodiversiteit worden behouden voor de toekomst? Dan ben jij -net als ons- gedreven door natuur! Steun ons daarom en maak met 15 euro per jaar het verschil!

Als dank voor je steun geniet je van onze ledenvoordelen, ontvang jij ons welkomstpakket met onder andere onze wandelbox ter waarde van €10 en 4 maal per jaar het Limburgs Landschap Magazine.

PS: Wil je het jezelf en ons gemakkelijk maken? Maak dan een doorlopende opdracht aan en geef dit aan ons door. Dan hoeven we jou geen herinneringsbrieven meer te sturen.lid worden
stardekk ×